Travnik 06.12.2019

Bošnjaci iz Švicarske donirali 10 elektrićno podesivih bolesničkih kreveta ” Udruženju Biljanska dolina “

Danas je u Travniku izvršena primopredaja doniranih bolesničkih kreveta koje su građani Bosne i Hercegovine koji žive i rade u Švicarskoj donirali udruženju ” Biljanska dolina ” iz Mehurića.

Ova donacija je rezultat jedne pozitivne saradnje naših sugrađana koji se aktivno bave humanitarnim aktivnostima kako u dijaspori tako i u domovini.

Donaciju je obezbjedio Omer Suljić naš sugrađanin koji dugi niz godina živi u Švicarskoj i radi na jednoj od klinika od koje je zahvaljujući svom angažmanu obezbjedio ovu vrijednu donaciju.

Udruženje ” Prosvjetitelj Mualim CH ” iz Švicarske je preuzelo na sebe obavezu transporta i carine doniranih kreveta.Osim doniranih 10 kreveta za udruzenje ” Biljanska dolina ” danas je donirano 30 kreveta i mnoštvo medicinske opreme , invalidskih kolica, rulera za Travnićku bolnicu za plućne bolesti.

Donaciju vrijednu 60 000 KM udruženju Biljanska dolina i Bolnici za plućne bolesti urućio je koordinator udruzenja Prosvjetitelj Mualim CH gosp. Rašid Kasumović a u ime udruženja Biljanska doline donaciju je preuzeo predsjednik udruženja gosp. Mahir Aganović.

Biljanska dolina.org