Home BiH BiH: Saobraćaj se odvija po mokrom kolovozu, povećana opasnost od odrona

BiH: Saobraćaj se odvija po mokrom kolovozu, povećana opasnost od odrona

Foto: AA/Ilustracija

Sarajevo

Zbog kiše koja je padala tokom noći ili još uvijek pada u petak ujutru se saobraća po mokrom ili vlažnom kolovozu, a iz Bosanskohercegovačkog automoto kluba (BIHAMK) upozoravaju i na povećanu opasnost od odrona. Zbog jakog vjetra skreću pažnju na puteve Priluka – Glamoč – Mlinište, Izačić – Bihać – Bosanski Petrovac i Bosanski Petrovac – Drvar, prenosi Anadolu Agency (AA).

Na magistralnom putu Jajce – Crna Rijeka zbog sanacionih radova od sedam do 16 sati dolazi do povremenih polusatnih obustava, uz 15-minutno propuštanje vozila. Iza 16 sati na ovoj dionici saobraća se naizmjenično, jednom trakom.

Zbog izvođenja neophodnih radova kod mjesta Potoci na magistralnom putu Jablanica – Mostar od osam do 16 sati saobraća se naizmjenično, jednom trakom, uz postavljenu svjetlosnu signalizaciju.

Na magistralnom putu Zenica – Nemila, kroz tunel Vranduk, tokom dana saobraća se dvosmjerno od pet do 21 sat. U vremenu od 21 do 0.30 sati vozila se propuštaju naizmjenično, dok je u vremenu od 0.30 do pet sati saobraćaj kroz tunel obustavljen. Za vrijeme obustave vozila do 7,5 tona ukupne mase koriste obilaznicu kroz naselje Tetovo, a vozila iznad 7,5 tona preusmjeravaju se na alternativne pravce Doboj – Šićki Brod – Sarajevo i Žepče – Zavidovići – Olovo – Sarajevo.

Zbog aktuelnih radova sporije se saobraća na magistralnim putevima Sarajevo – Trnovo (Krupac) i Ključ – Bosanski Petrovac (Lanište).

Na graničnim prelazima u petak ujutru nema dužih zadržavanja. Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na saobraćajnicama prema i od mosta graničnog prelaza Brčko – Gunja, zaključili su iz BIHAMK-a.